Kabel++ | Advanced – Selectiviteit
16183
page-template-default,page,page-id-16183,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.1.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Advanced – Selectiviteit

Standaard in de Advanced opgenomen

Om de selectiviteit te bepalen kan de gebruiker een tweede beveiliging opgeven welke vòòr de beveiliging van de afgaande kabel is geschakeld. Zoals ook in de light versie bepaald Kabel++ de grootte van de directe beveiliging (smeltpatroon of automaat met of zonder aardlek en thermische en magnetische instelling) van de motor.

 

In de Advanced versie bepaalt Kabel++ op basis van de nominaal stroom, eveneens zoals in de Light versie, de grootte van de directe beveiliging en de optredende kortsluitstromen, maar berekent aanvullend de en selecteert op basis daarvan de hoofd- of voorbeveiliging.
De selectiviteit wordt niet gewoon bepaald op basis van ‘2 stappen hoger’, maar op basis van de werkelijke karakteristieken en de optredende kortsluitstroom.

De grafieken van zowel de hoofd als de directe beveiligingen worden grafisch weergegeven waarbij de nominale-, motorstart- en kortsluitstroom worden weergegeven.

 

Indien een transformator berekening is gedaan binnen Kabel kan Kabel++ de demping van de transformator met hoofdrail en hoofdvoedingskabel in rekening brengen in de selectiviteit die hierdoor wordt verbeterd over het algemeen.

 

In de netwerk module wordt de selectivteit tussen allen beveiligingen in de verdelers eveneens bepaald op grafiek en kortsluitstroom.

Voorbeeld van een grafiek met selectiviteit. De startstroom en de kortsluitstroom zijn ingetekend.