ADVANCED – VENTILATIE

KASTVENTILATIE

In elke schakelkast of elektrische verdeler, of groepenkast wordt door de componenten in deze kast warmte opgewekt. Op de één of andere wijze moet deze warmte worden afgevoerd. Als de warmte afgifte laag is, omdat het bijvoorbeeld maar kleine motorgroepen betreft zonder frequentieomvormer, dan volstaat de warmte uitstraling van de metalen plaat waaruit een kast is opgebouwd.

Vaak echter zijn de warmte verliezen groter en moet geforceerde koeling worden toegepast. Met deze module kan de benodigde ventilatie berekend.

Het verliesvermogen kan worden opgegeven door alle bekende onderdelen te selecteren. Ook kunt het resultaat uit de kabellijstberekening doorvoeren naar de ventilatieberekeningsmodule.

Kabel++ berekent de benodigde ventilatie aan de hand van de door de gebruiker opgegeven maximale toegestane temperatuur in de schakelkast en de schakelruimte. De convectie en de straling (kleur van de kast) worden in rekening gebracht.

TRANSFORMATORCELVENTILATIE

Tevens is er in deze Ventilatie berekeningsmodule een tabblad om de benodigde ventilatie van een transformator te bepalen, zowel natuurlijke luchtstroom als geforceerde luchtstroming.